Visita per grups

L'església parroquial d'Horta de Sant Joan

Visita guiada + tast de vins

Descripció

L'església parroquial de sant Joan Baptista d'Horta de sant Joan és una de les mostres més monumentals i reeixides de temple gòtic de la zona nord de la diòcesi de Tortosa.

Malgrat la pèrdua dels seus fons documentals històrics, podem reconstruïr a grans trets les dues etapes constructives que mostra l'edifici: la primera, dels primers anys del segle XIV, correspon al presbiteri i al primer tram de la nau única. D'aquesta etapa hi destaquen els espectaculars contraforts exteriors de la capçalera, obrada en un sector de forta pendent natural.

Després de gairebé dos segles d'inactivitat constructiva, a començaments del segle XVI, i un cop superats els estralls de la forta crisi baixmedieval, s'obraren els dos darrers trams del sector de les naus, amb les dues portalades i el cor enlairat del darrer tram, un dels elements més destacables d'aquest sector de l'edifici. Tot i la diferència cronològica entre els dos sectors, el temple presenta una clara unitat d'estil.

Més enllà de l'arquitectura, l'església encara conserva una barana de l'orgue, amb pintures renaixentistes i una remarcable col·lecció d'orfebreria litúrgica, dintre de la qual hi destaca una custòdia processional de Corpus, realitzada en els tallers de Tortosa a començaments de la dècada dels vint del segle XVI.

Hi ha la possibilitat de complementar la visita amb un tast de vins a les Vinyes del Convent (www.lesvinyesdelconvent.wine).


Dia 04/11/2017

Hora d'inici 11.00 h.

Lloc de trobada Porta principal de l'església parroquial d'Horta de Sant Joan

Preu 5,00€ per persona

Durada De 11.00 a 12.00 h. (aproximadament)

Guia Sr. Joan Hilari Muñoz

 

Observacions

Activitat amb reserva prèvia. Pagament abans de començar la visita.

 

Activitat complementària

Visita i tast de vins a les Vinyes del Convent (www.lesvinyesdelconvent.wine). El preu és de 5,00€.

En cas de voler fer aquesta visita s’ha de confirmar quan es faci la reserva de l’activitat principal.

 

Més informació i reserves

Formulari d'inscripció
Nom
Cognoms
Email
Telèfon
Observacions