Visita per grups

El Monestir de Santa Maria de Ripoll

Visita guiada + concert FEMAP

Descripció

Santa Maria de Ripoll és un dels edificis més bells i evocadors de Catalunya. La portalada romànica, la basílica de set absis i el claustre recentment restaurat, en fan un conjunt únic, un gaudi per als amants de l’art. Però Ripoll transcendeix més enllà de les pedres. El comte Guifré el Pelós, fundador del monestir l’any 880; l’abat Oliba, abat del monestir des de l’any 1008 fins al 1046, impulsor d’un Scriptorium de renom europeu; els comtes Ramon Berenguer III i IV, que hi són enterrats; o el bisbe Josep Morgades, qui feu renéixer l’església de les seves ruines a finals del segle XIX, són personatges cabdals de la nació i l’Església catalana, íntimament relacionats amb el monestir. La visita d’aquesta jornada posarà un accent especial en les diferents tombes que hi ha al conjunt monàstic, començant per l’espectacular necròpoli sota el presbiteri.

Barcelona Ars Nova és un ensemble vocal liderat per Mireia Barrera i format per cantants solistes que col·laboren habitualment amb els conjunts més prestigiosos d’arreu d’Europa. Nasqué el 2012 dins del projecte de les Misses Polifòniques a Barcelona, iniciativa d’un grup d’amics d’organitzar a Barcelona una temporada d’audicions de música litúrgica interpretada en esglésies i en el marc de les cerimònies per a les quals van ser creades. De cara a garantir la màxima qualitat de les interpretacions, el projecte va impulsar la creació d’un conjunt vocal propi. Enguany les Misses Polifòniques a Barcelona han assolit la seva quarta temporada.

 

Catalonia Sacra convida a visitar el Monestir de Santa aria de Ripoll (20.45 h) a totes aquelles persones que hagin adquirit l'entrada pel concert Barcelona Ars Nova. Vespres de la Mare de Déu (22.00 h.).


Data: dissabte 30 de juliol de 2016

Hora: 20.45 h. Visita al monestir de Santa Maria de Ripoll

Lloc: monestir de Santa Maria de Ripoll (Plaça Abat Oliba, Ripoll, 17500)

Més informació: reserves@cataloniasacra.cat | T. 693 720 202 (de dilluns a divendres de 10 h. a 19 h. Dissabtes de 10 h. 14 h.)

 

Entrades:      

Formulari d'inscripció
Nom
Cognoms
Email
Telèfon
Observacions