Itineraris

El tren de la fe

Molt a prop de la ciutat de Lleida, a la plana, hi ha dues poblacions que requereixen una parada en el camí per fer una passejada pels seus carrers i deixar-se portar fins el seu centre neuràlgic, on s’hi ubica l’església.
L’itinerari s’inicia a Les Borges Blanques, on s’hi pot admirar la seva imponent església dedicada a l’Assumpció de Maria, visible des de lluny pel seu alt campanar, i continua cap a Artesa de Lleida, on hi ha l’església de Sant Miquel Arcàngel.
El tren de la fe és una ruta que permet conèixer dos bons exemples d’edificis sagrats del Bisbat de Lleida que tenen com a punt en comú entre ells que conserven la construcció executada a partir del segle XVIII i que, per tant, són un clar exponent del neoclassicisme català. Amb aquest recorregut, doncs, es poden descobrir dos temples que constitueixen un exemple d’edificis de gran sobrietat, amb tant sols alguns elements puntuals de decoració que sovint es concentren a la façana, amb una llarga història que, malgrat no ho sembli, es remunta fins als segles XII-XIII.


Allotjaments i restaurants relacionats