Activitat

Visites guiades a l'església de Sant Miquel de Fluvià

 • Descripció
 • De l’antic monestir benedictí en resta l’església romànica que sabem que fou consagrada l’any 1066. Va ser fortificada al segle XVI i reformada al segle XVIII. El campanar és una construcció exempta, de planta quadrada de caire robust i ferreny, però d’aspecte esvelt.

  L’església és de planta basilical de tres naus amb transsepte destacat i capçada per tres absis semicirculars que en la part exterior presenten decoració llombarda d’arcuacions entre lesenes. En el seu interior es conserven, i estan perfectament documentats, els seus capitells decorats amb una combinació de temes vegetals, geomètrics, alguns caps d’animals i figures humanes.

  En la fortificació del segle XVI s’hi afegeixen la part superior dels murs del campanar i el temple es corona amb merlets. Segurament també en aquesta època, és quan es va construir el cor d’estil gòtic, es va reparar la volta de nau central (tram de volta apuntada) i es canvia la portada romànica per la portalada gòtic-renaixentista, la data de 1532 figura a la llinda.

 • Informació pràctica
 • Data i hora

  Del 14 de juliol al 21 d'agost de 2022, tots els dijous, divendres, dissabtes i diumenges a les 18.30 h

  Idioma Català

  Durada 1 h 30 min

  Preu 2,00€

  Inscripcions Reserves a monestirsantmiquel@gmail.com

  Punt de trobada Porta principal de l'església de Sant Miquel de Fluvià

 • Enllaços i documents per descarregar
 • Església de Sant Miquel de Fluvià
Més informació