Activitat

Església de Santa Maria de Mur

 • Descripció
 • El Conjunt monumental del Castell de Mur el formen dos magnífics edificis romànics construïts al voltant del segle XI, quan aquest lloc era la seu de l’antic Comtat del Pallars Jussà. Dalt del turó hi trobareu l’imponent Castell de Mur (s. X-XI) i, davant seu, la Canònica de Santa Maria de Mur (s.XI-XII), que conserva l’únic claustre de tota aquesta zona pirinenca. Promoguda per Ramon i Valença, comtes del Pallars Jussà, al segle XII hi arriba una comunitat de canonges agustinians que en marxen al segle XIX.

  Però, si alguna cosa fa únic aquest lloc, és la rocambolesca història sobre l’arrencament de les pintures murals romàniques de l’àbsis que foren venudes l’any 1919 a Ignasi Pollak i, finalment, entregades al Museum of Fine Arts (Boston). Aquí és on es poden contemplar les originals avui, mentre que a l’església hi trobareu una excel·lent reproducció. La importància del fet es deu a que és el primer arrencament de pintura mural de Catalunya, i és el que generà els posteriors arrencaments de les esglésies romàniques de les valls del Pirineu.

 • Informació pràctica
 • Data i hora Dissabtes a les 11 h, 13 h i 18 h; diumenges a les 11 h i 13h; dijous i divendres de juny i del 15 de juliol al 10 de setembre a les 18 h

  Durada 1 hora i 15 minuts

  Preu 6,00€ per persona els adults i 4,50€ els menors de 8 a 16 anys. Grups: 3,50€ persona (a partir de 20 pax)

  Accessibilitat Parcialment (consultar)

  Observacions Cal reserva prèvia al 677 70 18 20 a castellmur@gmail.com o a www.peperepepcultural.cat

 • Enllaços i documents per descarregar
 • Església de Santa Maria de Mur
Més informació