Notícies

Mn. Josep Alanyà dedica dos volums a la història de Sant Miquel de Batea

26/02/2019

Mn. Josep Alanyà, canonge arxiver de Tortosa i col·laborador de Dertosa Sacra, publica, en dos volums, «Sant Miquel de Batea. La catedral de Terra Alta».

El llibre es presenta aquest divendres 29 de març a 2/4 de 8 del vespre a la mateixa església. L'acte estarà presidit pel bisbe de Tortosa Mons. Enrique Benavent i per l’alcalde de Batea  Joaquim Paladella i anirà a càrrec de l'historiador Joan Hilari Muñoz i la professora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Dra. Maria Garganté.

El 30 de juny de 2018, el mateix Mn. Alanyà va guiar una visita guiada en aquest temple en una de les activitats de la programació de Dertosa Sacra. Els participants van poder visitar alguns dels elements més destacats de l’església com l’imponent campanar; la porta renaixentista d'accés a la capella del Santíssim o la pica baptismal.

Josep Alanyà i Roig (Batea, 1943) és  prevere i historiador. És canonge de la Catedral de Tortosa, i arxiver capitular. Destaca per la seva extensa obra entre les quals hi ha «El Seminari Diocesà de Tortosa» (2001), «La Batalla de l'Ebre: Batea, d'objectiu militar a primera línia de la rereguarda» (2008); «El Parlament de Catalunya a la catedral de Tortosa. Interregne i Compromís de Casp. Història i Documents, 1410-141» o «Art a la catedral de Tortosa (amb Joan-Hilari Muñoz)».