Notícies

Un curs aprofundeix en el coneixement del patrimoni religiós de la Vall d’Aran

14/01/2019

La Vall d’Aran acollirà del 25 al 27 de gener el curs «Aran Me + Fecit. Universitat Internacional d’Hivern».

Aquesta oferta formativa sobre patrimoni cultural de l’Església combina ponències teòriques i visites al patrimoni aranès i és una activitat inclosa dins de la programació de l’exposició «Aran Me + Fecit» que fins al 27 d’abril de 2019 es pot veure a l’església de Sant Joan d'Arties. Aquesta iniciativa, que també inclou l’edició d’un gran catàleg i altres accions de dinamització, és una de les iniciatives més ambicioses per difondre l’alt valor de les esglésies de la Vall d'Aran i el seu  patrimoni artístic.

Entre els ponents d’aquesta oferta formativa hi haurà especialistes com Jèp de Montoya (Conselh Generau d’Aran), Josep Lluís (Universitat Internacional de Catalunya), Julia Pavón (Universitat de Navarra), Agustí Costas (Universitat Rovira i Virgili), Elisa Ros (Conselh Generau d’Aran), Jordi Camps (Museu Nacional d’Art de Catalunya), Carla del Valle (Musèus dera Val d’Aran), Juan Antonio Olañeta (Universitat de Barcelona), Jusèp Loís Sans (Institut Aranesi – Acadèmia Aranesa dera Lengua Occitana), Thaïs Rodés (Universitat de Navarra), Sergio Coll (Universitat Rovira i Virgili), Mònica López (Universitat Internacional de Catalunya) i Mònica Rodríguez (Musèus dera Val d’Aran). En aquestes jornades es faran visites guiades a l’exposició «Aran Me + Fecit» i en esglésies d’Aran com Sant Miquèu de Vielha, Sant Andreu de Salardú o Santa Maria d’Arties.

La inscripció per participar-hi és gratuïta i es pot fer al Departament de Patrimoni. Conselh Generau d’Aran (Elisa Ros e.ros@aran.org | Nuria Puyol n.puyol@aran.org |Tel. 973 64 18 01/ ext.4.) al Departamento de Historia, Historia del Arte y Geografía de la Universidad de Navarra (Julia Pavón jpavon@unav.es),  ETSA. URV (Agustí Costa agusti.costa@urv.cat) i a l’School of Architecture. UIC Barcelona (Mònica López mlopezp@uic.es).

Descàrrega de documents