Notícies

El patrimoni cultural, protagonista de diferents llibres de Sant Jordi

19/04/2018

Aquest Sant Jordi et proposem alguns llibres i guies pràctics per conèixer i visitar el patrimoni cultural de l’Església a Catalunya.

Jordi Anglada, de la centenària llibreria Anglada de Vic, ens proposa alguns llibres publicats als darrers mesos que poden ser un bon punt de partida per conèixer algunes de les joies d’aquest patrimoni cultural.


ITINERARIS PER LES ESGLÉSIES I ELS EREMITORIS RUPESTRES DE CATALUNYA
Gener Aymemí Domingo | Dalmau Editors
Inventari de 173 manifestacions religioses trogrodítiques(esglésies, capelles, ermites, santuaris, eremitoris, coves de devoció popular...), repartides per arreu del territori del Principat, proposa sengles itineraris excursionistes per visitar-les i conèixer-les de primera mà.

CATALUNYA - MONESTIRS, HISTORIA I ART - EXCURSIONS A LA NATURA
Valentí Zapater | Editorial Sua
Aquest llibre recull 30 monestirs i 30 rutes a peu que permeten conèixer l'entorn natural en el que s'ubiquen, a més de l'arquitectura, l'art, la història, l'espiritualitat, les llegendes i tot el que ofereixen al visitant. Del sobri romànic a l'acolorit modernisme.

PANTOCRÀTOR
Enric Soler | Tushita Edicions
Més de cent anys després, l'autor del llibre ressegueix “La Missió arqueològica del 1907 als Pirineus”. L’autor passeja ara pel mateix itinerari que Josep Puig i Cadafalch i el seu equip van fer a l’estiu de l’any 1907 amb la finalitat d’inventariar, estudiar i preservar el nostre patrimoni romànic de la Vall de Boí, en perill d’espoliació.

MONUMENTS DE CATALUNYA
Daniel Romaní  | Editorial Viena.
Una gran part dels monuments destacats de Catalunya són elements del patrimoni cultural de l’Església. Els articles aplegats en aquest llibre recullen detalls sorprenents i curiositats que animen el lector a (re)descobrir indrets extraordinaris del patrimoni cultural.

CATALUNYA. 50 RACONS EMBLEMÀTICS.
Jordi Bastard | Editorial Cossetània
Llibre de gran format que presenta cinquanta racons amb encant de Catalunya. Entre els elements destacats del patrimoni religiós hi ha el monestir de Sant Llorenç del Munt, Sant Esteve d’Olius, el santuari de Cabrera,  el Monestir de Sant Pere de Rodes o  Sant Climent de Taüll. Una selecció buscant l’equilibri dins del territori i la varietat entre platja i muntanya o entre patrimoni monumental i natural.