Notícies

La basílica de Santa Maria del Pi serà la protagonista de la I Jornada de Basíliques Històriques de Barcelona

31/10/2017

La jornada es farà el 16, 17 i 18 de novembre a la Facultat Antoni Gaudí i a la basílica de Santa Maria del Pi.

Organitzada per la Facultat Antoni Gaudí d'Història, Arqueologia i Arts Cristianes, integrat a l'Ateneu Universitari Sant Pacià, juntament amb les diferents basíliques, aquesta primera edició estarà dedicada a Santa Maria del Pi i porta el títol de «Splendor Pinensis. Santa Maria del Pi al segle XV». Aquesta primera edició difondrà la feina feta durant dos anys pel grup de recerca de l'Arxiu Parroquial de Santa Maria del Pi i oferirà una visió revisada, i en gran part inèdita, de la basílica del Pi a l'època de la seva màxima esplendor: el segle XV. «Splendor Pinensis» vol explicar com era i com s'articulava una gran parròquia barcelonina al final de l'època medieval.

Els dos primers dies de la jornada tindran un caire científic i estaran dedicats a la presentació dels treballs d'investigació, mentre que l'últim dia estarà dedicat a una visita de la Basílica adaptada per tots els públics.

Aquesta és la primera edició d'una activitat que neix amb voluntat de continuïtat i que vol oferir jornades d'estudi amb l'objectiu d'omplir de contingut les llacunes existents en el coneixement històric d'aquestes institucions tan importants per la societat. Alhora, les jornades volen difondre el seu patrimoni a tothom com a exemple magnífic que són del nostre tresor patrimonial.

La II Jornada de les Basíliques Històriques es durà a terme el 15, 16 i 17 de març a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor amb el títol "Patrimoni, Arqueologia i Art a la Basílica del Sants Màrtirs Just i Pastor de Barcelona​".

Enllaços