Notícies

Vic acull el Congrés Internacional ”Episcopus. La diòcesi de Vic i l’Església a Catalunya en el context europeu

25/10/2017

El Congrés està orgaintzat conjuntament per l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Vic acollirà del 29 de novembre a l'1 de desembre, el Congrés internacional i multidisciplinari "Episcopus. La diòcesi de Vic i l'Església a Catalunya en el context europeu". El període d'inscripcions ja està obert.

Les ponències i comunicacions s'estructuren en quatre àrees de coneixement: societat i política, art i patrimoni, pensament i educació i llengua i literatura. La inauguració tindrà lloc el dimecres 29 de novembre a la Sala Sínodes del Palau Episcopal.

En el Congrés hi participaran ponents de primera talla com Paul Freedman (Universitat de Yale), Mn. Antoni Pladevall, Ramon Ordeig, Imma Ollich, Josep Moran o Mons. Carlos Alberto Moreira Azevedo (bisbe membre del Consell Pontifici per a la Cultura de la Santa Seu, delegat del seu president Card. Gianfranco Ravasi).

Aquesta activitat s'emmarca dins el projecte Episcopus que lidera el Bisbat de Vic per a commemorar els aniversaris de quatre bisbes fonamentals per a la història de la diòcesi de Vic i de Catalunya: Cinidi (516), Oliba (1018-1046), Veyan (1784-1815) i Torras i Bages (1899-1916).

Enllaços