Notícies

Conferència sobre la Confraria de la Cinta de Tortosa

08/03/2017

L’historiador Joan Hilari Muñoz, col·laborador del Bisbat de Tortosa i de Catalonia Sacra, pronunciarà el divendres, 17 de març una conferència sobre la fundació de la Confraria de la Cinta de Tortosa.

Aquesta és la segona conferència d’un cicle d’activitats que s’han previst dins dels actes de celebració del quart centenari de la fundació de Reial Arxiconfraria Nostra Senyora de la Cinta. La conferència començarà a les 8 del vespre i es farà a la sala d’actes Valentí Faura de la Cambra de Comerç. Indústria i Navegació de Tortosa.

El cicle de conferències va iniciar-se el divendres, 27 de gener amb la xerrada de la Dra. M. Victòria Almuni que va explicar la situació històrica del territori i de la ciutat de Tortosa i com era el recinte catedralici durant la segona meitat del segle XII; tot contextualitzat amb l’inici de la devoció a la Mare de Déu de la Cinta en un moment en què territori, ciutat i Bisbat definien el seu paper i la seva estructura.

Els actes de celebració, que es van iniciar el 13 de gener, s’allargaran durant tot l’any. Al llarg de tot l’any hi haurà un programa ple d’actes, de conferències i concerts, que s’allargaran durant tot l’any per commemorar la creació d’aquesta institució l’any 1617. Per la celebració d’aquesta efemèride, el Papa ha atorgat la distinció d’Any Jubilar.

La informació completa d’aquesta celebració es pot trobar al web de la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta.