Notícies

Restaurades dues taules de Santa Càndia d'Orpí

30/01/2017

El Bisbat de Sant Feliu de Llobregat ha recuperat i restaurat dues taules del s. XVII que formaven part del retaule que es trobava a l'església de Santa Càndia d'Orpí (Anoia).

Sembla que els autors serien Antonio Pavonio i el pintor igualadí Salvador Martí i es va fer sobre un suport original que va desaparèixer durant la Guerra Civil. La restauració d'aquesta obra s'ha fet amb col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La primera taula restaurada està dedicada a Santa Madrona de Tessalònica i està representada com una noia jove, vestida amb túnica i mantell tot subjectant amb la mà dreta una fulla de palma verda i amb la mà esquerra una coca i/o vaixell. Pel que fa a la segona taula, fa referència a Santa Eulàlia. Entre els seus atributs hi destaca una creu en aspa amb la qual va ser crucificada.

Malgrat l'estat amb què es van trobar la restauració ha fet que la pintura que restava hagi pogut ser assentada i recuperar part de la capa pictòrica originària. Aquestes pintures estaven guardades en dependències de la parròquia però no eren visitables. Ara, un cop acabi la restauració, les dues taules seran visibles a la Casa de l'Església del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat.