Notícies

"Les Lletres d’Ahir i d’Avui’, el catàleg de l'exposició sobre les grafies de documents i peces del Bisbat d'Urgell

03/03/2016

S'acaba d'editar el catàleg de l'exposició ‘Les Lletres d’Ahir i d’Avui’ que des del passat juliol es pot visitar al claustre de la Catedral d'Urgell.

El catàleg reflecteix, igual que l' exposició, el patrimoni de les grafies presents en documents i peces d’art històriques de gran valor que es conserven a la Seu d’Urgell, com el Beatus, el Missal de Galceran de Vilanova o el Llibre de les Usances de la Ciutat d’Urgell, i un recull de lletres i signes quotidians que podem trobar als carrers, camins o espais naturals de la comarca.

La publicació, de 304 pàgines, redactada en 3 idiomes, aplega un total de 691 fotografies seleccionades d’entre les més de 6.000 imatges que integren el projecte expositiu. A més a més, la publicació recull centenars d’altres imatges de lletres i detalls tipogràfics que es poden trobar en àmbits tan quotidians com carrers, façanes, rètols, segells, etc. El catàleg és un recorregut visual i sensorial pel ric patrimoni lletrístic de la diòcesi d’Urgell i el seu àmbit territorial. L'exposició i catàleg posen en valor la lletra i el seu marc cultural, humà i paisatgístic.

L’exposició i el catàleg són una obra coral fruit de la col·laboració entre el Col·legi de Dissenyadors Gràfics de Catalunya, impulsor del projecte, el Museu Diocesà d’Urgell i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell. En aquest projecte hi han participat més de 30 col·laboradors i 8 institucions que han donat suport al projecte. Des del mes de juliol, el claustre de la Catedral de Santa Maria d'Urgell acull aquesta exposició que entronca amb un primer projecte sobre tipografies realitzat l'any 2014 al Bisbat de Girona. La mostra del claustre de la Catedral d'Urgell es pot visitar fins al 24 d'abril.

La publicació es pot adquirir a les llibreries de la Seu d’Urgell, el Museu Diocesà d’Urgell i l’oficina de turisme de la Seu d’Urgell.