Notícies

Balanç positiu de la quarta edició del Curs de Formació de Catalonia Sacra

10/02/2016

El passat 22 de gener es va fer, al monestir de Sant Cugat del Vallès, l’última jornada del quart Curs de Formació de Catalonia Sacra.

El curs, adreçat a persones vinculades al món de l’art, el guiatge, la gestió del patrimoni cultural i a l’atesa al visitant dels monuments, ha tingut una quarantena de participants. El nombre d'assistents ha estat més alt que en anys anteriors, ja que, com a novetat d'aquesta edició, s'ha donat l'opció d'inscriure's a una sola jornada. Per rebre el diploma acreditatiu del Programa de Formació de Catalonia Sacra cal, com a mínim, haver realitzat dos cursos de tres jornades cadascun.
Dani Font, coordinador de Catalonia Sacra, considera que el fet que en les quatre edicions realitzades s'hagi cobert la matrícula mostra que hi ha «una demanda real» d'aquest tipus d'oferta. Per Font es manté l'interès per conèixer a fons la naturalesa del patrimoni cultural d’arrel religiosa, amb arguments que vagin «més enllà d'una descripció purament estilística» i que evidenciïn el «perquè» i la «funció» d'aquests elements artístics i culturals. L’alumnat valora molt positivament l'alt nivell dels ponents, així com el protagonisme directe que pren el patrimoni cultural de primer nivell en el si de les jornades de formació.
El curs de formació de Catalonia Sacra és itinerant. Aquest any ha tingut lloc a la basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa (Bisbat de Vic), a l’església de Santa Maria del Pi (Arquebisbat de Barcelona) i al monestir de Sant Cugat del Vallès (Bisbat de Sant Feliu de Llobregat).

Descàrrega de documents