Notícies

Narcís Negre, responsable de la revista «Taüll», rep el premi Sant Fèlix del Bisbat de Girona

03/02/2016

Narcís Negre i Tibau, editor i responsable de la revista d’art religiós “Taüll”, ha estat reconegut amb el premi Premis Sant Fèlix que des de fa 20 anys concedeix el Bisbat de Girona.

La voluntat d’aquesta iniciativa de la diòcesi gironina, que aquest 2016 celebra la seva vintena edició, és difondre i reconèixer públicament l’aportació de persones entitats o projectes a la societat i prendre consciència de la seva importància. Ex aequo, també ha estat premiat Jordi Dalmau i Corominas, articulista, promotor cultural i pessebrista reconegut. El col·legi Cor de Maria de Sant Feliu de Guíxols, que enguany celebra el seu 150è aniversari d’activitat docent i de servei a la societat, també ha rebut el premi.

A més de ser actualment el màxim responsable de Taüll, el Dr. Narcís Negre ha creat, com arquitecte, obres com la clínica Salus Infirmorum de Banyoles, les esglésies de Sant Pau i la nova ubicació interior i el campanar de Sant Salvador, a Girona, i el nou conjunt dels Claretians, també a la ciutat, entre d’altres edificis. Arquitecte per l’Escola de Barcelona, ha compartit despatx professional amb el també arquitecte Jordi Masgrau, pràcticament fins a la mort d’aquest darrer i ha estat professor d’Història de l’Art a la UdG. En el bisbat de Girona, fou cap de servei per al patrimoni arquitectònic.

«Taüll» és una capçalera quadrimestral editada des del SICPAS (Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l'Art Sagrat de Catalunya), integrat per les delegacions de Patrimoni Cultural dels deu bisbats amb seu a Catalunya. La revista que es publica des de l'any 2001 aplega articles en profunditat relacionats amb el patrimoni artístic de cada una de les diòcesis amb seu a Catalunya. La revista es publica en paper. L'històric dels números ja editats es pot consultar a través de la pàgina web de Cataloia Sacra, dins de la pestanya TAÜLL.