Notícies

Finalitza la restauració de dues obres de Joan d'Aragó de la basílica de Sant Feliu de Girona

30/11/2015

Han finalitzat els treballs de restauració de les imatges de sant Narcís i sant Feliu situades en les columnes d’accés a banda i banda del presbiteri de la basílica parroquial de sant Feliu de Girona.

L'actuació es va iniciar perquè les dues peces presentaven un alt grau d’enfosquiment, resultat de l’exposició ambiental durant segles, al seu estat de conservació general i al procés de degradació habitual en aquest tipus de peces policromades del segle XVI.  També s'hi havia detectat la presència d'agents xilòfags.  La possibilitat que s’acabessin malmetent o que estigués en perill la seva estructura interna va fer que s'optés per realitzar aquesta actuació, que va finalitzar coincidint amb festivitat de sant Narcís.
L'actuació ha consistit, entre d'altres, en la fixació de les policromies, una desinfecció exhaustiva del suport de fusta, una neteja de pols, de brutícia i components químics o la reintegració pictòrica amb caràcter il·lusionista.
Ambdues són de mides notables, amb més de dos metres d’alçada. Una i altra són obres de l’escultor Joan d’Aragó, i la tècnica és la talla policromada.
L'han assumit de forma compartida la Generalitat de Catalunya i la parròquia de Sant Feliu de Girona i ha anat a càrrec d'Ideart Restaura de Barcelona.

Enllaços