Notícies

Catalonia Sacra descobreix el claustre de Sant Pau del Camp, un oasi al mig de Barcelona

11/05/2015

La Dra. Josefina Mutgé farà una conferència i guiarà una visita el dissabte 16 de maig per entendre aquest element patrimonial d'aquest antic monestir benedictí.

Catalonia Sacra ofereix la possibilitat de descobrir i saber més sobre el claustre del monestir de Sant Pau del Camp de Barcelona. La Dra. Josefina Mutgé pronunciarà el dissabte 16 de maig a les 5 de la tarda, una conferència sobre aquest claustre que és un oasi en el brogit de la capital catalana i que presenta elements singulars de gran interès. Aquesta conferència i visita guiada pel claustre és l'activitat «Obra Mestra» que l'Arquebisbat de Barcelona proposa aquest 2015 en el marc de Catalonia Sacra.  La inscripció a aquesta activitat, que té un preu de 5 euros (inclou l'entrada al monestir) es pot fer al correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202.

Aquest antic monestir benedictí va ser fundat entorn de l'any 911 tot i que les primeres notícies documentades són de l'any 977. El 985 va ser destruït durant l'atac d'Almansor a Barcelona i no es va reconstruir definitivament fins al 1117, establert com a priorat depenent de Sant Cugat del Vallès.

Consta de nau única coberta amb volta de canó, amb planta de creu grega, capçada per tres absis i transsepte amb cúpula. Entre els seus elements més singulars i valuosos hi ha el seu claustre. Un claustre és un espai arquitectònic formidable i una eina eminentment funcional, però, com en el cas de Sant Pau del Camp, també és una obra mestra de l’arquitectura i l’art. Els capitells esculpits amb plantes, animals i temes evangèlics s’enllacen mitjançant arcs lobulats de reminiscències musulmanes, pràcticament únics a Catalunya. L'activitat de Catalonia Sacra permetrà aprofundir en la funció del claustre, donar-ne raó i descobrir i interpretar alguns dels seus elements més destacats.