Notícies

Arrangen la Capella de Santa Tecla la Vella de Tarragona

16/11/2022

Actualment, només era un espai de reserves que no era visitable pel públic. La capella es podrà tornar a visitar a partir del febrer de 2023.

La Capella de Santa Tecla la Vella, situada darrere de l'absis de la catedral de Tarragona, tornarà a ser un espai visitable, gràcies a una intervenció que enllestida al mes de febrer de 2023. En l’acte de presentació d’aquesta actuació que es va fer el 7 de novembre, el director del Museu Diocesà de Tarragona, Andreu Muñoz, va explicar que es vol recuperar aquest espai que va ser el cementiri de la ciutat fins al segle XIX. Fa aproximadament un segle es va reconvertir en un jardí arqueològic romàntic i, actualment, «es destinava a espai de reserves, malgrat ser una de les joies de Tarragona», ha assegurat.

El projecte d’arranjament i museïtzació ha començat amb la classificació de tots els elements que ocupaven l’espai. D’aquests, els menys significatius es traslladaran als jardins del Seminari, mentre que aquells elements més destacats, com les làpides funeràries, s’ubicaran al Museu Bíblic Tarraconense, on es crearà «un nou espai ordenat de reserves». Pel que fa a l’interior de la capella romànica, s’hi podrà veure un audiovisual a través del qual es donarà a conèixer el món funerari cristià al llarg dels segles.

Andreu Muñoz va explicar que es tracta d’un espai desconegut per a la majoria de ciutadans: «Són poquíssimes les persones que han entrat en aquesta capella funerària on hi ha enterrades persones tan notables com l’arquebisbe Bernat d’Olivella, un dels consellers més importants de Jaume I». En aquest sentit, ha dit que l’objectiu del projecte és «revitalitzar l’espai i recuperar Santa Tecla la Vella per a la població, així com dinamitzar encara més la catedral de Tarragona».

El projecte de rehabilitació té un cost total de 24.000 euros i ha estat possible gràcies a les aportacions de l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Arquebisbat de Tarragona.Les obres finalitzaran al mes de febrer

Està previst que durant el proper mes de febrer finalitzin les obres de rehabilitació d’aquest espai. A partir d’aquí, durant el mes de març l’espai restarà obert a tota la ciutadania de manera gratuïta. Entre setmana es destinarà, principalment, als grups escolars que vulguin visitar la capella, i els dissabtes quedarà obert a tothom.

Un cop finalitzat el mes de març, les visites a la Capella de Santa Tecla la Vella es gestionaran de manera conjunta amb les visites a la Catedral de Tarragona i al Museu Diocesà.

Enllaços