Notícies

Reunió entre el SICPAS i la Conselleria de Cultura de la Generalitat

07/09/2022

Primera reunió de treball del nou president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l'Art Sagrat (SICPAS), Mons. Salvador Giménez, bisbe de Lleida, amb la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga.

La trobada que es va fer el dijous 1 de setembre a la seu de la conselleria va servir com a presentació del bisbe davant de l'administració, en tant que bisbe delegat pel patrimoni cultural, i per abordar alguns dels temes que Generalitat i Església tenen en marxa en l'àmbit del patrimoni cultural.

En la trobada, molt cordial, la consellera Garriga i Mons. Giménez van coincidir en el pes que el patrimoni de l'Església representa en el conjunt del patrimoni cultural de Catalunya, i en la necessitat de traçar estratègies de conservació i dinamització. En aquest sentit, es va acordar la represa dels treballs de la comissió mixta Església i Generalitat, que es troba definida en la Llei del Patrimoni Cultural Català; els treballs de la Comissió van quedar aturats a causa de la pandèmia.

D'altra banda, el bisbe i la consellera van destacar la importància del projecte Catalonia Sacra que, impulsat pel SICPAS, vol dinamitzar i potenciar el patrimoni cultural d'arrel religiosa des de diferents àmbits com la gestió, la dinamització turística i la difusió. Mons. Giménez va convidar a la Generalitat a participar en l'acte institucional dels 10 anys de Catalonia Sacra que es farà el 4 d'octubre al monestir de Sant Pau del Camp.

En la reunió també hi van participar la directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández; el director del SICPAS, Mn. Josep Maria Riba; i el coordinador de Catalonia Sacra, Dani Font.