Notícies

Mons. Salvador Giménez, nou president del SICPAS

05/09/2022

Aquest secretariat coordina l’acció dels 10 bisbats amb seu a Catalunya en l’àmbit del patrimoni i impulsa Catalonia Sacra.

Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) han designat a Mons. Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida, com a nou president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS). El secretariat és, entre d’altres, l’òrgan gestor de Catalonia Sacra. El nomenament es va fer en la reunió que els bisbes van fer el 18,19 i 20 de juliol a Salardú  (Vall d’Aran). Mons. Giménez pren el relleu de Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona, que va morir el 31 de març i que va ser un dels principals motors de Catalonia Sacra.

En aquesta mateixa trobada, Mn. Josep Maria Riba, director del SICPAS i Dani Font, coordinador de Catalonia Sacra, van presentar als bisbes  de la CET la memòria d’activitats d’aquest darrer any. També van analitzar l’evolució que ha experimentat aquesta iniciativa en els seus primers  anys de vida i van debatre sobre les línies a seguir en el futur. L’acte de celebració del desè aniversari es farà a l’octubre a Barcelona.

Mons. Salvador Giménez Valls (Muro, 1948) és el bisbe titular de la diocesi de Lleida des de l’any 2015. És Batxiller en Teologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca i llicenciat en Filosofia i Lletres, amb especialització en Història, per la Universitat Literària de València. El 2005 va ser nomenat Bisbe Auxiliar de València. El 2008, el Sant Pare Benet XVI el nomenà Administrador Apostòlic de Menorca i vuit mesos després va ser-ne nomenat bisbe on va exercir fins al seu nomenament com a Bisbe de Lleida. És membre de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació Social de la Conferència Episcopal Espanyola.

El SICPAS, que des d’aquest juliol presideix, és l’òrgan creat per la CET per coordinar, ajudar i estimular l’acció que es fa a cada una de les diòcesis en custòdia, catalogació, conservació i restauració dels monuments i obres d’art sagrat i per promoure i difondre degudament l’art sagrat com a expressió de la fe. Del SICPAS en depèn Catalonia Sacra, un projecte conjunt dels deu bisbats amb seu a Catalunya que es va presentar l'any 2012.