Notícies

Culmina la restauració més important feta a la façana de la Catedral de Tortosa des de la seva inauguració

09/05/2022

El bisbe, Enrique Benavent, i el nunci del Papa, Bernardito Auza, van fer la benedicció el dissabte 7 de maig.

El Bisbat de Tortosa va inaugurar dissabte, 7 de maig, les obres de restauració i neteja de la façana de la catedral. El bisbe, Enrique Benavent, i el nunci del Papa, Bernardito Auza, van beneir la remodelada façana en uns actes inaugurals que van incloure una celebració eucarística, concelebrada amb diferents bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense, i diferents activitats de cultura popular.

Aquesta és la primera gran actuació de rehabilitació que s'ha fet a la façana de la catedral. Intacta des de la seva construcció l'any 1621, ara ha recuperat l'aspecte que tenia en el segle XVII, un canvi d'imatge espectacular per al qual ha fet falta un treball minuciós de neteja, sobretot excrements de coloms que l'havien ennegrit. També s'han aprofitat les obres per a restaurar les seves tres portes principals, revestides de llautó daurat.

Les obres han comptat amb el suport econòmic del Departament de Cultura, l'Ajuntament de Tortosa, la Diputació de Tarragona, el govern espanyol i el Bisbat de Tortosa. Els treballs s'han dividit en sis fases amb un pressupost total de 599.814 euros.

Ara queden pendents les obres de consolidació estructural i restauració dels contraforts i arcbotants de la girola i de la torre de Sant Pere, que completaran la restauració de la Catedral de Tortosa. El projecte es troba en fase de redacció i serà finançat a través de Programa «Temps de Gòtic», fruit d'un conveni entre el Departament de Cultura i la Fundació "La Caixa" i el Bisbat de Tortosa, com a titular de la Catedral.

Enllaços