Notícies

Comunicat de condol per la mort de Mons. Francesc Pardo, Bisbe de Girona i president de Catalonia Sacra

01/04/2022

Ha mort aquest dijous, 31 de març, i ha estat cabdal en la tasca de posar en valor el Patrimoni Cultural de l’Església.

Aquest dijous, 31 de març, ha mort el Bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo i Artigas (Torrelles de Foix, 1946- Girona, 2022). Més enllà de les seves responsabilitats a la diòcesi gironina, el bisbe Pardo ha estat cabdal en la tasca empresa per l'Església en la darrera dècada per posar en valor el seu patrimoni cultural.

Nomenat el juny de 2011 com a Bisbe delegat de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) per al patrimoni cultural, i per tant President del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l'Art Sacra (SICPAS), la seva figura ha estat clau per a impulsar i potenciar el treball conjunt dels deu bisbats en aquest vessant. L’exemple més rellevant d’aquest treball conjunt ha estat Catalonia Sacra, un projecte desenvolupat des de la mateixa Església per dinamitzar i difondre el seu patrimoni cultural, i presentat el juliol de 2012 sota la presidència del bisbe Francesc.

El Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l'Art Sacra (SICPAS) i l'equip i col.laboradors de Catalonia Sacra volen expressar el seu condol a la diòcesi de Girona i als seus familiars i expressar públicament el seu agraïment per la seva tasca.

La missa exequial tindrà lloc aquest proper dilluns, 4 d’abril, a dos quarts de 12 del matí a la Catedral de Girona.

El mateix dia hi haurà instal·lada una capella ardent a la Capella del Corpus de la Catedral, que estarà oberta des de les 8 fins a les 11 del matí.

Que descansi en la pau del Senyor.

Enllaços