Notícies

Catalonia Sacra a les Jornades de Museòlegs de l'Església a Espanya celebrades a Astorga

10/03/2022

El coordinador de Catalonia Sacra, Dani Font, ha presentat una comunicació sobre els eixos de Catalonia Sacra i ha intervingut en una taula rodona.

Catalonia Sacra ha participat a Astorga (Lleó) en les Jornades de Museòlegs de l'Església a Espanya. Dani Font, coordinador del projecte, ha presentat aquest dimecres 9 de març una comunicació que ha donat a conèixer la filosofia, els eixos i l’evolució d’aquesta iniciativa única impulsada conjuntament pels deus bisbats amb seu a Catalunya i que aquest 2022 celebra el seu desè aniversari. Aquestes jornades, organitzades per la Subcomissió Episcopal per al Patrimoni Cultural de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), tenen com a eix «els Museus de l'Església i el repte de la despoblació: preservar el patrimoni».

A més de presentar Catalonia Sacra, Dani Font ha participat també una taula rodona on també hi han intervingut el secretari general de la Fundació Las Edades del Hombre, José Enrique Martín Lozano i el gerent de la Fundación Siglo para el Turismo y las Artes de Castilla y Leon, José Miguel Ortega del Rio.

Les jornades de Museòlegs de l'Església a Espanya van començar el dilluns al Seminari Major d’Astorga amb una ponència sobre “La Museologia de l'art sacre", en un acte president pel president de la Subcomissió Episcopal per al Patrimoni Cultural, Mons. Ángel Fernández Collado i el bisbe d'Astorga, Mons. Jesús Fernández González. A més de les ponències i debats, les jornades han inclòs visites culturals a atractius patrimonials de la ciutat com el Palau de Gaudí-Museo de los Caminos, la Ruta romana, la catedral o el Museo del Chocolate.