Notícies

Catalonia Sacra presenta divendres l’agenda cultural de 2022 a la Catedral de Girona

28/02/2022

El claustre de la Catedral de Girona acull el divendres 4 de març, a les 11 del matí, la presentació de l'agenda activitats de Catalonia Sacra que es desenvoluparà durant el 2022.

Enguany, aquesta programació cultural única arriba a la seva desena edició, i proposa més d'una trentena de visites, conferències, tallers... a elements patrimonials que es faran entre el març i novembre i que arribaran a 22 comarques de Catalunya. Es tornarà a recórrer, així, tot el territori de Catalunya, descobrint la diversitat històrica, cultural i artística del patrimoni cultural de l’Església.

Per a celebrar els 10 anys de Catalonia Sacra, l’agenda proposa un petit joc: es visitaran 10 portes i façanes rellevants dels 10 bisbats que conformen el projecte, amb la idea d'assenyalar que Catalonia Sacra és una porta amable per visitar l'ingent patrimoni cultural de l'Església.

L’acte de presentació de l’agenda es clourà amb una visita al vitrall figuratiu més antic de Catalunya, que acaba de ser restaurat. El vitrall, de tres metres d’alçada, va trobar-se casualment l'any 2019 durant la restauració d'un retaule de la catedral de Girona, i ha estat datat de la primera meitat del segle XIII. El vitrall serà visitable pel públic en general a partir de la Setmana Santa en unes dependències que s'han habilitat al conjunt catedralici.

Les persones interessades a assistir a l'acte de presentació de l'agenda 2022 poden sol·licitar entrada al correu comunicació@cataloniasacra.cat, indicant el nom i cognom. Activitat amb aforament limitat.