Notícies

Actuació per recuperar les pintures exteriors dels murs de l’església de Vinaròs

07/02/2022

La intervenció, sol·licitada des de l’Ajuntament, té aportacions del Bisbat de Tortosa i la Diputació de Castelló.

El Bisbat de Tortosa i la Diputació de Castelló col·laboren per recuperar les pintures arquitectòniques que recobreixen els murs de l'església de l'Assumpció de Vinaròs (Baix Maestrat). Fa uns mesos es va fer una primera actuació per recuperar les de la cara nord i ara, s'ha anunciat una partida de 40.000 euros més per actuar i reparar el mur que recau al carrer de Sant Cristòfol. El cost de les dues actuacions és d'uns 60.000 euros.

Aquestes pintures exteriors estan datades del segle XVIII. Van ser descobertes el 2013 durant els treballs de restauració de l'església. Des de llavors han estat exposades a la intempèrie, amb l'aparició d'humitats i fongs. Amb els anys s'ha detectat que l'actuació que s'hi va fer presentava mancances i es notava un deteriorament ràpid que anava desdibuixant les traces dels murs i que amenaçava en perdre les pintures per a sempre.

El tractament que s'aplica garanteix la preservació de les pintures i sobretot evita l'aparició d'aquestes dues patologies que les han deteriorat. Segons els tècnics, no serà necessari aplicar de nou el tractament almenys durant un període de 20 o 25 anys.

Abans dels treballs, la Diputació de Castelló, a instàncies de l'Ajuntament de Vinaròs, va sol·licitar un informe tècnic. Els treballs de restauració són compartits entre la Diputació i el Bisbat de Tortosa.

  Castelló Extra