Notícies

Publiquen una guia visual de la Catedral de Santa Maria de Girona

25/01/2022

Els autors proposen una publicació gràfica i divulgativa que expliqui la riquesa del conjunt a l'abast de tothom.

S'acaba d'editar el llibre «Guia visual de la catedral de Girona (MMV Edicions)» de Ramon Bosch Baulida, Pere Codina Gironella i Antoni Manyé Martínez. L'objectiu és oferir una publicació gràfica i divulgativa, que posi a l'abast de tothom la riquesa d'aquesta construcció dedicada a Santa Maria.

El volum està dividit en tres capítols: l'exterior de la catedral, l'interior i el tresor (museu). En cada apartat si presenten diferents obres artístiques de gran valor que conté la catedral. L’àmbiy dedicat a l'exterior de la catedral inclou pàgines centrades en la capçalera de l'edifici, on hi ha la torre de Carlemany o de la porta dels Apòstols. De l'interior se'n reprodueixen les maquetes que permeten seguir les diferents fases de la construcció i que es poden veure a l'interior del temple i a la nau es posa atenció a les capelles i les peces que s'hi presenten. Pel que fa al Tresor se'n destaquen el Beatus i el Tapís de la Creació.

El llibre de 160 pàgines vol diferenciar-se dels nombrosos treballs i estudis científics sobre el conjunt catedralici. La portada és obra del pintor Quim Corominas i el disseny i la maquetació van a càrrec d'Imma Bussalleu.

La presentació del llibre es va fer el dimecres, 19 de gener, a la Casa de Cultura de Girona en un acte que va comptar amb la presència del bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo; l'alcaldessa, Marta Madrenas, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

 

MMV Edicions

Enllaços