Notícies

Restaurats l’altar major i el retaule de la Catedral del Sant Esperit de Terrassa

17/01/2022

Es tracta d’una actuació de manteniment que ha permès recuperar la punta de l’espasa de la figura de Sant Pau.

Han finalitzat les obres de restauració de l'altar major i el retaule de la Catedral del Sant Esperit de Terrassa. L'actuació ha consistit en la neteja i consolidació del grup escultòric que data de mitjans dels anys cinquanta del segle passat. Els treballs, realitzats pel restaurador, Roger Silva, van durar unes tres setmanes. Ja van poder lluir aquest Nadal i també ho faran el 5 de febrer, data en què Mons. Salvador Cristau, prendrà possessió com a nou bisbe de Terrassa.

L'actuació ha estat sobretot de manteniment i tractament contra el corc de la fusta i protecció amb una capa de cera. Un dels elements destacats de l'actuació ha estat la recuperació de la punta de l'espasa de la figura de Sant Pau, que feia uns 40 anys hi faltava. La intervenció ha estat superficial i delicada, ja que no s'ha canviat el color ni s'ha alterat cap element del conjunt.

L'altar major i el retaule de la Catedral del Sant Esperit de Terrassa són obra de l'arquitecte Lluís Bonet, l'escultor Enric Monjo i del pintor Antoni Vila Arrufat. Un incendi durant la Guerra Civil va destruir completament l'anterior retaule Major, que era d'estil barroc i obra de Joan Mompeó.

 

Diari de Terrassa

Enllaços