Notícies

Dertosa Sacra estrena la seva primera visita guiada pel gòtic valencià

27/04/2015

Inscripcions obertes per descobrir, el dissabte 2 de maig, l'Arxiprestal de Sant Mateu i la basílica de Santa Maria de Morella.

Dertosa Sacra estrena la seva primera "Descoberta". El dissabte 2 de maig es farà la primera ruta guiada "El gòtic valencià: Sant Mateu i Morella". Aquesta visita guiada fa parada a dues obres gòtiques de referència dels Ports i El Baix Maestrat: L’església Arxiprestal de Sant Mateu i la basílica de Santa Maria de Morella. En el cas de Sant Mateu tot i tenir una portalada romànica, aquest temple destaca per la seva nau, porta lateral i el campanar gòtic. La basílica Arxiprestal de Santa Maria la Major de Morella, considerada per molts com l'església més bella del gòtic valencià i on destaquen dues portalades de gran interès, l'escala de cargol que dóna accés al cor o un orgue barroc monumental. Les inscripcions per aquesta primera ruta guiada es poden fer al correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon d'informació 693720202.

La singularitat d'aquesta ruta que fa parada en aquestes dues grans esglésies dels Ports i el Baix Maestrat és que el participant les pugui conèixer l'església des d'un punt vista patrimonial però també sumar-hi altres valors que es reuneixen al voltant del patrimoni i explicar-ne la funció i la finalitat. Aquesta visita guiada, que s'inicia aquest dissabte, es programarà un cop l'any o sota demanada.

Dertosa Sacra és la denominació que rep al Bisbat de Tortosa la iniciativa Catalonia Sacra. Pren aquesta denominació, ja que una part del territori del Bisbat de Tortosa es troba a Castelló, fora del Principat de Catalunya.