Notícies

Catalonia Sacra incorpora l'audiodescripció per fer més accessible el patrimoni cultural

14/12/2021

Les primeres descriuren obres mestres i estan pensades per a persones amb discapacitat visual.

Per tal de poder acostar el patrimoni cultural a les persones amb necessitats especials, la web de Catalonia Sacra ha incorporat en els darrers mesos unes audiodescripcions pensades per a persones amb discapacitat visual. Els documents d’àudio expliquen diferents obres mestres del nostre patrimoni: les pintures murals romàniques de Tomàs Becket a Sant Pere de Terrassa, el Retaule gòtic de la Mare de Déu de l'Estrella de la Catedral de Tortosa, la barroca Capella dels Dolors de Mataró i les pintures murals de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega, obra contemporània de Josep Minguell.

Els textos han estat elaborats per Joan Rosàs, Marc Sureda i Francesc Miralpeix, que han comptat l'assessorament de Fortià Prat, persona invident de naixement i amb interès per la cultura i el patrimoni. Josep Lloret ha estat l'encarregat de posar-hi la  veu.

Catalonia Sacra vol anar ampliant en el futur el nombre d'obres amb audiodescripció, pensant tant amb les persones amb discapacitat visual com en aquelles persones que, una vegada davant l’obra, vulguin utilitzar la gravació per entendre-la molt millor. L'elaboració de les audiodescripcions ha tingut a col·laboració de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Enllaços