Notícies

L'estel de la Torre de Maria ja brilla al cel de Barcelona

09/12/2021

Aquest dimecres 8 de desembre, festivitat de la Puríssima Concepció, s'ha inaugurat la Torre de Maria de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

Amb una alçada de 138 metres, aquesta torre és la segona més alta del conjunt projectat per Antoni Gaudí, la més alta de les acabades i la primera que s'inaugura des de 1976.

La Torre de Maria de la Basílica de la Sagrada Família està formada per 3 parts: la corona feta de pedra i de 6 metres d'alçària i formada per 12 estrelles de forja. Les estrelles rodegen la part inferior del terminal de forma ascendent.

El fust correspon a la part del mig i fa 18 metres d'alçària. Definida per la geometria d'un hiperboloide, acaba en tres braços que sostenen l'estrella. Tota la seva superfície exterior és de trencadís de tons blancs i blaus.

L'estel és l'element final de la torre. Té un diàmetre de 7,5 metres i un total de 12 puntes. Totes les cares són de vidre texturat i està il·luminada des de dins. L'estel és el símbol de la Mare de Déu com a mare de Jesús; fidel i protectora, guia vers Jesús, de dia i de nit.

La inauguració aquest dimecres de la nova torre ha tingut una gran repercussió a escala mundial.

 

Actes d'inauguració

La jornada inaugural va estar atapeïda d'actes. Al matí es van fer els actes amb el cerimonial de ciutat amb les colles de cultura popular. A la tarda es va fer la celebració litúrgica presidida per Mons. Cardenal Joan Josep Omella i Omella, amb la posterior benedicció de la torre i la il·luminació de l'estel. La il·luminació de l'estel va ser a les 19.40 h i es va poder seguir en directe via streaming i a través de televisió.

Les activitats de celebració s'allargaran fins al 4 de gener, gràcies a la participació i suport d'entitats del barri i de la ciutat que s'han bolcat de ple en la celebració popular.