Notícies

Catalonia Sacra ha participat en la #TrobaDescobrir al Santuari del Miracle

02/12/2021

Un centenar d’agents turístics van debatre el 3 i 4 de novembre el model turístic de Catalunya a 10 anys vista.

Catalonia Sacra ha estat un dels cent agents turístics convidats a participar en la #TrobadaDescobrir que es va fer al 3 i 4 de novembre al Santuari del Miracle de Riner (Solsonès). Dani Font, coordinador d'aquesta iniciativa dels deu bisbats amb seu a Catalunya, va participar en aquest debat sobre el model turístic del país a deu anys vista. Sota el lema 'Un turisme al servei de futur, al servei del país' la doble jornada de treball va reflexionar sobre com ha de ser el turisme de qualitat per defensar i protegir el territori i per veure’n les estratègies a seguir, en un ambient permanent d’intercanvi de visions i coneixements. N’havia estat un primer pas la publicació, l’any passat, del «Manifest Descobrir» per a un plantejament general de la política turística a Catalunya.

En aquest escenari del foment del turisme arrelat al territori i les comunitats, el patrimoni cultural de l'Església hi té un paper fonamental. Des de Catalonia Sacra es valora positivament la invitació a participar en el debat, ja que, a les portes de celebrar els seus deu anys, evidencia que el projecte s'ha consolidat i s'ha convertit en referent i l'interlocutor en l'àmbit del turisme religiós a Catalunya.

La #TrobadaDescobrir estava organitzada per la revista Descobrir Catalunya en col·laboració amb l'Agència Catalana de Turisme, Turisme de Barcelona, les diputacions de Lleida, Girona, Tarragona i Barcelona, i l'Agenda Rural de Catalunya.

Enllaços