Notícies

S’inicia un cicle de conferències per tenir una visió panoràmica de l’evolució de la música

18/11/2021

Es farà del 18 de novembre al 17 de març al Centre Tarraconense «El Seminari» i es podran seguir via Youtube.

Aquest dijous, 18 de novembre s'inicia al Centre Tarraconense «El Seminari», el cicle de conferències «La música litúrgica, una constant en la història i la fe de l'Església». Aquesta iniciativa del Secretariat Diocesà per a la Música Sacra de l'Arquebisbat de Tarragona vol donar, a través de cinc conferències, una visió panoràmica de la música litúrgica des dels seus inicis fins als nostres dies. Les ponències es podran seguir en línia a través del canal de Youtube de l'arquebisbat.

Les dues primeres sessions aniran a càrrec de Joaquim Garrigosa musicòleg i exdirector de l'Auditori de Barcelona i tractaran sobre la música litúrgica des dels inicis fins a Trento. Serà els dies 18 i 25 de novembre a les 19 h.

La resta de conferències, que s'allargaran fins al mes de març de l'any vinent, aniran a càrrec de Pep Prats, director de la Coral Cantiga el 25 de gener; Mn. Joan Baburés, prevere de Girona, el dia 17 de febrer; i el P. Jordi-Agustí Piqué, osb. Monjo de Montserrat el dia 17 de març.

La música litúrgica fet present la Paraula de Déu en els més de 2000 anys d'història Els salms que es canten provenen de les sinagogues jueves i els himnes i càntics ajuden a comprendre la plenitud de Jesucrist. Fe i cultura són dos elements que conflueixen en les celebracions litúrgiques, enriquint-les musicalment i facilitant al poble la lloança a Déu. Dos mil anys plens de canvis que es presentaran en aquest cicle de conferències.

Enllaços