Notícies

Missa conventual i concert amb cant gregorià a la Basílica del Pi

28/10/2021

La missa serà el diumenge 31 d’octubre i tindrà el cant de l’Scola cantorum Paradisi Portae.

La missa conventual de la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona del diumenge 31 d'octubre a les 12 del migdia serà cantada en cant gregorià gràcies a l'oferiment de l'Scola cantorum Paradisi Portae. La mateixa formació oferirà en acabar la missa un concert amb cants propis del santoral i del cicle de la Mare de Déu.

Els cants de la missa seran els propis de la litúrgia del diumenge 31è durant l'any i els cants comuns seran els de la "Missa de Angelis". El salm el cantarà el poble.

Al final de la missa està previst cantar l'himne "Stella caeli extirpavit" que té una antiga tradició al Pi i que es canta des de l'època medieval en el context de contagis i pestes. La interpretació d'aquesta peça vol ser pregària a la Mare de Déu del Pi per ajudar a superar l'actual pandèmia de COVID.

Al final del concert, que es farà després de la missa, es demanarà que aquelles persones que puguin facin lliurament una petita aportació pels cantaires. Schola Cantorum Paradisi Portae és aquests dies a Catalunya on actua, entre d'altres, a Sant Pol de Mar.

 

Des del 2016 difonent el cant gregorià

La Schola Cantorum Paradisi Portae va néixer a Saragossa l'any 2016 amb l'objectiu de difondre, a través de concerts, col·laboracions i enregistraments, un patrimoni que abasta més de mil anys de tradició, el cant gregorià i les polifonies. El seu estil, per mitjà de la recerca de fonts originals i una contextualitzada interpretació, es basa en els principis de l'estètica de la semiologia gregoriana. Ha ofert molts concerts destacant la seva participació en el Cicle de Cant Gregorià de Conca, el XXIX Festival Camí de Santiago en la Catedral de Jaca i en diferents edicions d'En Clave de Aragón.

Integren aquesta formació Miguel Callejas García, Marcos Castrillo Sampedro; Alberto Cebolla Rosego (director), Pedro García Tirapu, Rubén Larrea Perálvarez, Alberto Palacios Guardia i Igor Tantos Sevillano.