Notícies

Jornada tècnica per conèixer el procés de restauració del retaule del santuari de Riner

19/10/2021

Sota el nom «Conservar i conèixer: retaule cambril de la mare de Déu Santuari del Miracle de Riner» es faran diferents ponències divendres a Barcelona i el dissabte es podrà veure l’actuació realitzada in situ.

El divendres, 22 d'octubre, i el dissabte, 23 d'octubre, se celebra la jornada tècnica «Conservar i conèixer: retaule cambril de la mare de Déu Santuari del Miracle de Riner» amb l'objectiu de donar a conèixer els treballs de conservació i els estudis tecnocientífics que s'han dut a terme entorn d'un dels retaules barrocs més notables de Catalunya. La jornada, organitzada pel Bisbat de Solsona, el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i la Fundació La Caixa, també és una oportunitat per endinsar-se en l'època del barroc a Catalunya i aprofundir en l'exemple de devoció al santuari del Miracle com a motor d'aquest art.

La primera de les dues sessions es farà al Palau Marc de Barcelona i serà presencial però comptarà amb retransmissió en streaming. Entre els ponents hi haurà la directora del CRBMC, Àngels Solé; dos dels principals especialistes en el barroc de Catalunya, els Drs. Joan Bosch i Francesc Miralpeix; el delegat de Patrimoni del Bisbat de Solsona, Carles Freixes i els especialistes en restauració Claustre Augé i Rosaura Janó (Kreit Restauro SL), Ricardo Suárez i Pep Paret (CRBMC).

La segona sessió es farà al santuari del Miracle i permetrà veure sobre terreny el retaule i conèixer l'actuació de restauració que s'hi ha realitzat.

Aquesta jornada tècnica està adreçada a professionals i estudiants de la conservació i la restauració, professionals i estudiants de la història de l'art, als conservadors i les conservadores de museus, gestors culturals...

Enllaços