Notícies

El Monestir de Sant Cugat i la Catedral de Girona organitzen una visita als seus claustres romànics, obra d'Arnau Cadell

17/09/2021

«Dos claustres i un mestre constructor» és el títol de la visita guiada compartida als dos claustres, programada el 25 de setembre i el 2 d'octubre.

El Monestir de Sant Cugat del Vallès i la Catedral de Santa Maria de Girona organitzen la visita guiada «Dos claustres i un mestre constructor». Es tracta de dues visites per conèixer els claustres dels dos conjunts patrimonials, dues joies del romànic català esculpides pel mateix mestre: Arnau Cadell. El dissabte 25 de setembre es farà la visita al claustre de Sant Cugat i el dissabte 2 d'octubre al claustre de la Catedral de Girona.

Arnau Cadell és uns dels primers artistes medievals reconeguts amb nom i cognoms. Ell mateix va indicar al claustre del Monestir de Sant Cugat que n'era l'autor, i fins i tot s'hi autoretratà com un escultor treballant en un capitell. Per tant, és evident l'alta consideració assolida per aquest artista, ja que trenca amb l'anonimat habitual.

Cadell va treballar, segurament a finals del segle XII en el claustre de la Catedral de Girona, esculpint pilars i capitells. Acabada la feina, s'establí a Sant Cugat del Vallès, però posteriorment va tornar a Girona, on molt probablement va morir.

La Catedral de Santa Maria de Girona i el Monestir de Sant Cugat formen part de la Xarxa Catalonia Sacra, una taula col·laborativa formada per esglésies de valor patrimonial notable que compten amb atesa turística i que creen dinàmiques i accions per donar-se a conèixer i incrementar així el nombre de visitants.

Enllaços