Notícies

Una conferència sobre el Crist de Perves inicia les activitats 2015 de Catalonia Sacra al Bisbat de Lleida

20/04/2015

Carmen Berlabé parlarà aquest dissabte a les 12 del migdia d'una de les peces més emblemàtiques del Museu de Lleida: diocesà i comarcal.

Carmen Berlabé, conservadora del Museu de Lleida: diocesà i comarcal, pronunciarà el proper dissabte 25 d'abril una conferència sobre el Crist de Perves. Procedent de l'església de Sant Fruitós de Perves, al terme de Pont de Suert, aquesta talla del crist crucificat esculpida al segle XIII és un magnífic exemplar dels crucificats que presidien les esglésies romàniques del Pirineu. Tant per la seva factura -que recull influències del taller d'Erill i les combina amb fórmules innovadores- com per la seva capacitat d'emoció i evocació, el Crist de Perves és una de les obres més emblemàtiques que es guarden al Museu de Lleida.

L'acte, emmarcat dins del cicle "Obra mestra", inicia les activitats 2015 de Catalonia Sacra al Bisbat de Lleida. Amb la presentació de les obres mestres, Catalonia Sacra vol donar aconèixer elements molt destacat del patrimoni cultural català explicats per un ponent de primer nivell i davant la mateixa obra.

La conferència sobre el Crist de Perves començarà a les 12 del migdia al Museu de Lleida: diocesà i comarcal. Aquesta activitat és gratuïta i compte amb la col·laboració del mateix museu.