Notícies

Maria Garganté i Joaquim Nadal ens expliquen la seva proposta de visita per aquest estiu

12/07/2021

Dins de la campanya "L'estiu és diví", Maria Garganté i Joaquim Nadal, persones molt vinculades a l'estudi i a la gestió del patrimoni, fan dues suggerències de visita per conèixer el barroc de ponent i el romànic de les Valls d'Àneu.

Maria Garganté
Doctora en Geografia i Història i professora universitària

El barroc de Ponent

"La meva proposta és una "descoberta" de les terres de Ponent a través de les seves grans esglésies barroques: temples catedralicis que beuen de la influència de la Seu Nova de Lleida i que es compten entre les arquitectures del darrer barroc més espectaculars del país. Us proposem començar per Alcarràs o Sudanell i seguir cap a Aitona i Seròs, des d'on també podeu visitar l'antic monestir d'Avinganya i fer un tastet de gòtic i renaixement, que també trobareu a la bonica portada de l'església de Massalcoreig. Des d'aquí podeu visitar l'espai natural de l'Aiguabarreig del Cinca i el Segre i finalment enfilar fins a Maials, amb un altre imponent temple barroc que esdevé la culminació perfecta de la visita, a part de ser una població amb un nucli històric ben interessant."


Joaquim Nadal
Doctor en Història i director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural

Sant Joan d'Isil

"La proposta que faria seria una visita a Sant Joan d'Isil, una petita església romànica que entre els seus molts atractius en destaca un absis banyat per les aigües del Noguera Pallaresa. Està allunyada del poble, tal com passa sovint a valls d'Àneu amb les esglésies romàniques, i la seva situació privilegiada també és un atractiu afegit.

Aquesta visita al patrimoni la complementaria amb un àpat a la Borda Ignàsia, una experiència gastronòmica però carregat de molts més altres al·licients".

Enllaços