Notícies

La façana de l'església de Sant Esteve d'Olot torna a lluir, un cop finalitzades les obres de restauració

20/01/2021

Els estudis realitzats havien determinat que les patologies que estaven malmetent la pedra eren degudes a una evacuació deficient de l’aigua, sobretot a la part més alta de la façana.

La intervenció realitzada ha consistit a netejar, consolidar i reintegrar amb morters les zones més malmeses per estabilitzar-les, substituir els materials fets malbé i a aplicar mesures per evitar que l’aigua torni a deteriorar la pedra.

Sant Esteve és la parroquial més gran d'Olot. El perfil de l’església i el campanar són elements emblemàtics de la ciutat. La façana actual és de l’any 1800 i hi destaquen les tres fornícules buides, que contenien imatges de pedra de sant Esteve, sant Valentí i santa Sabina, destruïdes el 1936. L’escalinata, que dota encara de més majestuositat l’església, es va construir el 1897. A l’interior de la nau destaca el retaule barroc del Roser (obra de Pau Costa), així com també l’escultura de Sant Esteve, a l’altar major, feta amb alabastre (obra de Josep Clarà), i un Crist de Ramon Amadeu. Dins l'església hi trobem el Museu Tresor Parroquial, on destaca el valuosíssim Crist abraçat a la creu del Greco.

El 26 de desembre, festivat de Sant Esteve, el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, va presidir-ne l'acte oficial d'inauguració. L'actuació es va iniciar a principis de l'any 2020 i ha tingut un cost de 268.000 euros, que ha assumit el Bisbat de Girona amb ajuts de la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament d'Olot. Els treballs han anat de càrrec de l'empresa Conservació de Patrimoni 4Restaura SL, sota la direcció de l'arquitecta Neus Roca.

 

 

 

Pau Masó