Notícies

Es reprèn la rehabilitació de la teulada de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca

04/12/2020

L'obtenció d'un fons FEDER, gestionat a través de
l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya, permetrà continuar la restauració del temple.

Passades les festes de Nadal es reprendran les obres de restauració de la teulada de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). Les parròquies de Vilafranca (Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) han informat que s'ha aconseguit un ajut dels fons europeu FEDER que permetrà continuar amb les obres (llegit informació a la web de les parròquies).

L'ajut europeu té un import de 392.620 euros per a la rehabilitació de la façana sud, una actuació ja realitzada, i de la coberta, de la qual fins ara se n'ha executat ja un terç. Aquesta subvenció permetrà acabar la totalitat de la rehabilitació de la coberta del temple. Dins del pla de restauració de la basílica quedaran pendents altres actuacions com la rehabilitació de la façana nord, la façana principal o l'interior d'aquest temple.

Aquest fons europeu, que a Catalunya gestiona la Generalitat, dota el projecte el 50% del pressupost. Això vol dir que a part beneficiària contribueixi aportant l'altra meitat. Per això la parròquia segueix demanant la col·laboració de tothom, com fins ara, ja sigui amb quotes fixes, donatius, loteria, concerts, apadrinament de teules, etc.