Notícies

Més d'una quarantena de persones descobreixen el Palau Episcopal de Solsona

07/04/2015

Més d'una quarantena de persones van participar en la visita organitzada per Catalonia Sacra (CS) per conèixer el Palau Episcopal de Solsona.

La visita que es va fer el dissabte 4 d'abril, Dissabte Sant, va permetre als participants conèixer el palau, que està adossat a la catedral solsonina, i visitar espais que no són habitualment oberts a la visita del públic. La visita va ser guiada per Mn. Enric Bartrina i Carles Freixes. Aquesta activitat obria les activitats de CS del 2015 en aquesta diòcesi.

El Palau Episcopal de Solsona, adossat a la catedral, és un edifici de finals del segle XVIII d'estil neoclàssic a la capital del Solsonès. Ateses les deficiències que presentava la seu del bisbat, el bisbe Lasala encomana la construcció d'un palau, entre els anys 1776-1779, al mestre solsoní Francesc Pons La seva façana principal és considerada com un dels exemplars típics del neoclàssic català.

Altres activitats previstes en aquest bisbat pels propers mesos són la descoberta "Ruta dels prodigis per la comarca de la Segarra" que es farà el 30 de maig, una conferència sobre la Mare de Déu del Patrocini de Cardona (21 de juny) i una nova edició de la descoberta "El barroc del Solsonès" (26 de setembre).