Notícies

S'inicien les obres de remodelació del Tresor de la Catedral de Girona que donarà més rellevància al Tapís de la Creació

26/10/2020

El Capítol ha anunciat que molt aviat començaran les obres per reordenar aquest espai per tal de dedicar una sala més adequada al famós brodat romànic.

L'actuació servirà per habilitar dues sales més on es proposarà un recorregut cronològic per mitjà d’altres objectes artístics procedents de la catedral romànica i gòtica. També es disposarà d'un nou espai que presentarà l’aixovar que històricament ha servit per al culte a la catedral. Aquesta actuació implicarà adequar els magatzems que hi ha a les sales de l’edifici oest del claustre per convertir-los en dipòsits dels objectes patrimonials no exposats.

El cost de les obres d'adequació és d’1.600.000 euros aproximadament. D’aquesta quantitat, el 50% l’aportaran les administracions (uns 600.000 euros, la Generalitat de Catalunya; uns 100.000 euros, el Ministeri de Cultura, i uns 150.000 euros, la resta d’administracions), i l’altre 50% l’assumirà la Catedral. El projecte formava part inicialment d’una de les convocatòries del fons europeu FEDER, que es va suspendre davant l'emergència sanitària a causa de la COVID-19.

La Catedral de Girona ha rebut, en aquests darrers temps, uns 250.000 visitants anuals. Des del Capítol remarquen que “augmentar la qualitat de l’oferta cultural ens sembla fonamental per afrontar tant la sortida de la crisi com els canvis que provocarà aquesta pandèmia”. En aquest sentit, subratllen que “cal considerar que aquestes obres contribuiran també a dinamitzar l’economia de la ciutat”.

Aquesta remodelació comportarà, per qüestions de seguretat, la suspensió temporal de les visites culturals a la Catedral de Girona i a la Basílica de Sant Feliu durant el mes de novembre fins a principis de desembre, i des de mitjan gener fins a principis de març.