Notícies

El Bisbat de Vic presenta Cases d'Oliba

27/07/2020

El projecte vol dinamitzar el patrimoni cultural del bisbat amb entrades conjuntes i activitats coordinades en els principals monuments.

El Bisbat de Vic ha presentat aquest matí a la Basílica de la Seu de Manresa el projecte batejat amb el nom de ‘Cases d’Oliba’, que vol ajudar a dinamitzar una dotzena d’equipaments culturals de primer nivell del Bages, Ripollès, Osona, Moianès i l’Anoia.

El projecte, de llarg recorregut, promocionarà un patrimoni amb arrels mil·lenàries que guarda l’empremta del bisbe i abat Oliba, (971-1046), i que més enllà de la seva dimensió d’espais per al culte, aquestes esglésies són autèntics tresors: guarden els millors exemples de l’art de cada època, són testimoni de la vivència espiritual de persones i comunitats al llarg dels segles, i són llocs plaents de repòs i silenci.

Venda conjunta d’entrades, obertura d’espais habitualment tancats a la visita, o una agenda d’activitats culturals són algunes de les iniciatives que s’aniran desenvolupant en el marc del projecte.

Tota la informació del projecte es pot trobar a l'espai web www.casesdoliba.cat

Descàrrega de documents
Enllaços