Notícies

Catalonia Sacra proposa descobrir el Palau Episcopal de Solsona

04/02/2015

Mn. Enric Bartrina i Carles Freixes seran els encarregats de guiar aquest dissabte 4 d'abril, Dissabte Sant, una visita per l'edifici que embolcalla la catedral.

Catalonia Sacra (CS) inicia aquest dissabte 4 d'abril, Dissabte Sant, les seves activitats del 2015 al Bisbat de Solsona. Ho fa amb l'activitat "Catedral" que permet al visitant fer una visita singular de la catedral o amb elements relacionats. Aquest 2015 es proposa conèixer el Palau Episcopal solsoní en una visita que serà guiada per Mn. Enric Bartrina, historiador i arxiver del Bisbat i Carles Freixes, tècnic de Patrimoni de la diòcesi. Aquesta visita començarà a les 11 del matí i és gratuïta. L'activitat requereix reserva prèvia que s'ha de fer al correu reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202.

La Catedral de Santa Maria de Solsona és més antiga que la pròpia diòcesi. Quan l'any 1593 es va crear el bisbat de Solsona, es va erigir en catedral l'església de la canònica de Santa Maria, on des de feia molts segles hi havia una comunitat de clergues que vivien sota la regla de Sant Agustí. Les antigues i nobles dependències monacals es van convertir en Palau Episcopal, el qual, uns segles més tard, va ser renovat amb magnificència. La visita portarà a conèixer aquest espectacular edifici ple de sorpreses que embolcalla la catedral.

 

VISITA GUIADA AL PALAU EPISCOPAL DE SOLSONA

Dia: dissabte, 4 d'abril de 2015

Hora: 11 del matí

Informació i reserves: cal reserva prèvia per correu electrònic a reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202.

Més informació a www.cataloniasacra.cat