Notícies

Mons. Francesc Pardo presenta als Bisbes l’informe anual de Catalonia Sacra

18/06/2020

La memòria repassa tota l'activitat de Catalonia Sacra durant l'any 2019, així com també els objectius de l’agenda d’aquest 2020, que es van presentar a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona el passat 11 de març.

La reunió 237 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) va revisar el dimarts 16 de juny la Memòria d'Activitats de Catalonia Sacra de l'any 2019, i els objectius per aquest 2020, presentats pel bisbe de Girona i president de Catalonia Sacra, Mons. Francesc Pardo.

La memòria, tal com explica la CET en un comunicat, remarca "la tasca positiva de l'Església Catòlica en favor del patrimoni cultural, i l'esforç econòmic i personal que realitza tant pel que fa a la restauració dels béns com a la seva conservació i difusió". A causa de les restriccions de mobilitat per la Covid-19, la reunió dels bisbes va ser telemàtica.

En la memòria presentada per l'equip del projecte es fa un repàs de totes les actuacions realitzades l'any 2019 en camps com l'agenda cultural, la formació de guies, el treball de la Xarxa d’Esglésies amb dinàmica turística, o la participació en les Jornades Europees del Patrimoni, camps per als quals també es fixen objectius per l’any en curs. El document també apunta unes línies estratègiques de futur, que hauran de ser consensuades entre tots els agents implicats.

Enllaços