Notícies

Diversos webs de patrimoni cultural ens permeten visitar els monuments sense moure'ns de casa

06/04/2020

Aquest temps de confinament impedeix els desplaçaments i gaudir «in situ» del patrimoni cultural de l’Església. Les plataformes virtuals serveixen poer acostar a elements de gran valor sense sortir de casa.

Aquesta n’és una mostra. 

Catalonia Sacra.- El web de Catalonia Sacra té centenars de fitxes d’esglésies amb alt valor patrimonial de l’àmbit dels deus bisbats amb seu a Catalunya.

Fitxes d'esglésies de Catalonia Sacra

 

Catedral de Barcelona.- La seu barcelonina ofereix informació virtual de diferents dels seus espais com la façana, el cor o l’Altar Major.

Espais de la Catedal de Barcelona on-line

 

Basílica de la Sagrada Família. - Ofereix, dins de la seva web, una visita virtual a una desena d’espais com les façanes del Naixement i de la Passió, l’interior del temple o el pinacle.

Visita virtual a la Sagrada Família de Barcelona

 

Catedral de Girona.- Es permet fer una visita immersiva per espais com l’espectacular nau central. També disposa d’una visita 360 graus al campanar.

Visita virtual a la Catedral de Girona

 

Basílica de la Seu de Manresa.- Ha estrenat nou espai web coincidint amb aquest període de confinament. Història, arquitectura, patrimoni, investigació i conservació... tenen un important pes en aquest nou espai virtual de la basílica manresana.

Espai web de la Basílica de la Seu de Manresa

 

Monestir de Santa Maria de Ripoll.- A través d’una planta interactiva permet trobar informació dels diferents espais del monestir. També ofereix un espai virtual per conèixer l’espectacular portalada i la seva simbologia.

Plànol interactiu del Monestir de Ripoll
La Portalada de Ripoll

Monestir de Santa Maria de l’Estany.- Informació i galeries fotogràfiques sobre l’església romànica, el claustre, el sobreclaustre, la col·lecció permanent...

Espai web del Monestir de l'Estany

 

Basílica de Santa Maria del Pi.- Permet conèixer aspectes relacionats amb el patrimoni com les diferents capelles o el Misteri dels Revenedors.

Espai web de la Basílica del Pi

 

Monestir de Sant Pau del Camp.- Saber més de la història d’aquest monestir del barri del Raval és possible des del seu web on, entre d’altres, ofereix un fris cronològic per conèixer l’evolució històrica.

Història del Monestir de Sant Pau del Camp

 

Esglésies de la Vall de Boí.- El Centre Romànic de la Vall de Boí ofereix informació patrimonial entorn de les 9 joies patrimonials d’aquesta zona del Pirineu. També ofereix, en vídeo, la possibilitat de veure el mapping de Sant Climent de Taüll.

Les esglésies de la Vall de Boí

Catedral d’Urgell.- Hi ha disponible una visita virtual per endinsar-se en línia a l’interior de la nau central o el claustre.

Visita virtual a la Catedral d'Urgell

 

Monestir de Sant Cugat del Vallès.- Aquesta web ofereix nombrosos recursos sobre el patrimoni cultural, entre els quals hi ha els elements més destacats de l’església del monestir o aquells elements d’alt valor cultural.

Espai web del Monestir de Sant Cugat

 

Curs sobre les relíquies de sants
Joan Arimany, col·laborador de Catalonia Sacra i especialista en religiositat popular, ofereix un curs en línia d’introducció a les relíquies del Sants a Catalunya. Es va iniciar el dissabte 4 i acabarà el 13 d’abril.

Curs en línia d'en Joan Arimany