Notícies

El Monestir de Poblet renova el Museu i obre el Centre de Visitants

13/06/2019

El Monestir de Poblet va inaugurar aquest dimecres 12 de juny dos nous espais que complementen la visita al monument i ofereixen una lectura renovada del sentit de la vida monàstica al segle XXI.

Es tracta del nou Centre de Visitants i de l’ampliació i nou recorregut expositiu del Museu de Poblet. Amb aquests nous equipaments, es dóna una nova dimensió a la visita a l’edifici, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1991, ja que permet ubicar Poblet en el context de la seva creació, recórrer la seva història i saber com funciona i què aporta en ple segle XXI, més de vuit segles després de la seva fundació. Els nous espais estaran oberts al públic en general a partir del cap de setmana anterior a Sant Joan.

El nou espai reaprofita uns vells magatzems a tocar de l’oficina d’informació turística del monestir. S’hi explica la història, evolució i actualitat del monestir, amb audiovisuals repartits en tres àmbits. En el primer el visitant es trobarà amb projeccions i pantalles interactives sobre l’orde del Cister. També hi ha una gran reproducció dels plànols de Poblet que va aixecar l’arquitecte Lluís Domenèch i Muntaner.

En el segon àmbit els visitants s’asseuen en unes grades davant una gran pantalla on es projecta un vídeo de caire reflexiu en el qual es fa un repàs a les diferents religions. Amb la mateixa estètica s’ha configurat la tercera sala, la més espectacular, on s’ofereix una projecció amb pantalles envolvents, d’imatges de dependències de la vida monacal, fins ara inèdites, com a la cuina, els tallers o la biblioteca, entre d’altres.

En paral·lel, també s’ha renovat el museu de Poblet, incorporant dues noves sales, les de l’Abat Copons i l’Abat Mengucho, de manera que s’ha duplicat la superfície expositiva.

Enllaços