Notícies

Atribueix l’autoria del Sant Crist de Tremp a l'escultor Agustí Pujol

08/05/2019

L’historiador de l’art Joan Bosch ha atribuït l’autoria del Sant Crist de la basílica de Valldeflors de Tremp a l’escultor Agustí Pujol, considerat l’escultor català més destacat del període tardorenaixentista.

Agustí Pujol, el Jove (Vilafranca del Penedès, 1585 - Reus, 1628), fill de l'escultor Agustí Pujol el Vell, va ser un dels artistes més rellevants de la seva època. Va realitzar i va col·laborar en moltes obres escultòriques. Destaquen els seus treballs a l'església de Santa Maria de Verdú on realitzà el retaule de la Puríssima Concepció. També participà en la confecció de retaules a les esglésies de les poblacions de Terrassa, Martorell, Sarrià, Berga, Reus i Arenys de Mar.

La descoberta l’ha fet el Dr. Joan Bosch, professor d’història de l’Art a la Universitat de Girona (UdG) i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, adscrit a la UdG. Fa recerca sobre l’art dels segles XVI i XVII produït a Catalunya i és especialista en l’obra d’Agustí Pujol. Actualment col·labora, juntament amb el Dr. Francesc Miralpeix, amb el Museu Diocesà d’Urgell, on coordinen els estudis de recerca sobre la part de la col·lecció de l’època moderna.

Enllaços