Notícies

Presentació del llibre «Campanes i campanars de la Garrotxa»

31/03/2019

La presentació del llibre de Xavier Pallàs es farà aquest dimecres 10 d'abril al Casal Marià d’Olot.

El volum que edita Edicions El Bassegoda recull el treball d’investigació guanyador ex aequo de la Beca Ernest Lluch 2015 fet per Xavier Pallàs al voltant de les campanes, un dels elements patrimonials més oblidats i poc estudiats de Catalunya. El llibre ofereix un inventari exhaustiu de les 213 campanes que hi ha a la Garrotxa, amb nombroses fotografies i detalls tècnics com les inscripcions, mides, autor i any de fosa. A través d’un codi QR es pot escoltar el so de cada una de les campanes.

També hi ha un capítol dedicat a cada un dels 180 campanars de la comarca amb la seva descripció arquitectònica i nombroses notes històriques, moltes d’elles inèdites, que ajuden a emmarcar les campanes en el seu context social i històric.

El llibre es complementa amb una part introductòria de 10 capítols on s’expliquen els tocs de campana, el procés de fabricació i es posa en valor la campana com a element artístic i patrimonial.

A l’acte de presentació, que començarà a 2/4 de 8 del vespre, hi intervindran l’autor i Daniel Vilarrubias,  director de l'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell i campanòleg. Durant l'acte es visionarà el documental «Les campanes un patrimoni oblidat» de Marc Vila Serra.