Temple del Sagrat Cor de Jesús del Tibidabo

Arquebisbat de Barcelona

Cim del Tibidabo

08035 Barcelona

Barcelonès

934175686

dir.tibidabo@salesians.cat

www.templotibidabo.org

Durada recomanada de la visita:2h

Temple neogòtic del s.XX amb una doble escalinata d'aire monumental. Situada a dalt de la muntanya del Tibidabo és un exel·lent mirador de la ciutat de Barcelona. Té una cripta d'estil bizantí, amb una decoració propera al modernisme.

El Tibidabo (“Et donaré”) recorda l’oferiment del Diable a Jesús. Al s.XI-XII uns monjos jerònims van anomenar tota la muntanya amb aquest nom bíblic. Don Bosco, al 1876, va rebre en donació els terrenys per edificar un gran temple. Una de les icones de la ciutat de Barcelona. L’edifici fou construit per Enrique Sagnier i acabat pel seu fill. La cripta, que és l’espai on primer s’accedeix pujant la gran escalinata, conté un treball fantàstic de mosaic amb murs i columnes. A Don Bosco li van regalar els terrenys a on s’edificaria aquest temple, que ell profetitzà no seria una simple església sinó un gran temple. Hi ha la capella de l’Adoració Perpètua, sempre oberta al culte.

Elements a destacar

Capella d'oració perpètua, sempre oberta/Els mosaics de l'empresa Bru del 1r.terç del s.XX
El museu amb la història de les Mares de Déu del Mont/L'exposició "Obrir les portes al redemptor", col·lecció d'icones
Col·lecció de pessebres de Mn.F.Camprubí.

horaris

Feiners: 8-22h/ Dissabtes i vigílies: 8-22h /Diumenges i festius: 8-22h/ Adoració perpètua: tots els dies.Diurna:8-22h/ Nocturna:23-6h