Santuari de la Mare de Déu de Núria

Bisbat d'Urgell

Santuari de Núria

17534 Queralbs

Ripollès

972732039

nuria@bisbaturgell.org

www.valldenuria.com

Durada recomanada de la visita:2h

A quasi 2000 m. d'altitud, ofereix un recer natural i alhora espiritual. Després de moltes reformes i ampliacions de l'antic alberg-hospital, podem veure un gran edifici massís, auster i modern que acull un hotel, un restaurant i una església.

A quasi 2000 m. d’altitud, ofereix un recer natural i alhora espiritual. L’any 1162 la vall comptava amb un alberg que feia les funcions d’hospital i de refugi de pastors. Al costat de l’alberg es trobava una capella dedicada a Santa Maria. El terratrèmol de Catalunya de 1428 va destruir l’alberg i la capella. Es va fer una primera reconstrucció l’any 1449 i es va reconstruir per complert entre 1640 i 1648. L’any 1728 foren ampliats.L’església actual es va inaugurar l’any 1911. Santuari marià d’arrels i tradicions ja antigues, molt concorregut, on s’hi venera la imatge de la Mare de Déu de Núria, una talla d’estil romànic datada del segle XII o XIII.És un espai idoni per organitzar-hi recessos i dies de meditació i pregària.

Elements a destacar

La creu, la campana i l’olla, un camí a la fertilitat
El Via crucis monumental
Domènec Batalla ha realitzat una quinzena d'obres públiques
Espai natural

horaris

Feiners: 8:00 a 20:00h / Tancat al mes de novembre

Tarifes

Des de Queralbs s'hi arriba amb cotxe, hi ha camí marcat que arriba al Santuari a peu /Cremallera des de St. Pere de Ribes i Queralbs

Bibliografia

    Catalunya Romànica, El món del Ripollès , Jordi Mascarella i Miquel Sitjar

    Noucentisme i regionalisme arquitectònics , Josep Danès, Abadia de Montserrat